Legfrissebb hírek és frissítések

KORA a.s.

TRENDEK - A jövő festékei. A KORA környezetbarát bevonatokat és a legújabb gyártási trendeket mutatta be

TRENDEK - A jövő festékei. A KORA környezetbarát bevonatokat és a legújabb gyártási trendeket mutatta be

A legújabb ökológiai bevonatok, modern gyártási módszerek, és a legkorszerűbb technológiák voltak a témái a Festékek gyártása című konferenciának. Nemzetközi szakértők mutatták be az iparág újdonságait, és megvitatták a legújabb kutatási eredményeket és gyakorlati tapasztalatokat a festékek gyártásával, szárításával és biztonságos tárolásával kapcsolatban.

A nemzetközi konferenciára Szlovákiából, Németországból, Olaszországból, Lengyelországból, Csehországból, Magyarországról, Törökországból összesen 70 szakember érkezett.  A rendezvényt, amire 2022. október 13-14-én került sor Pozsony közelében, a KORA vállalat - Közép-Európa egyik legnagyobb vegyipari technológiai termék forgalmazója - szervezte.

"A festékszegmens rendkívül dinamikusan fejlődik. Nagyon örülök, hogy Közép-Európában olyan rugalmas, a fejlesztésekre nagy hangsúlyt fektető üzleti partnerekkel dolgozhatunk, akik reflektálnak a legújabb trendekre. Együtt olyan modern komponenseket és bevonatokat hozunk a piacra, amelyek megfelelnek a legmagasabb minőségi és fenntarthatósági követelményeknek" - mondta Peter Horal, a KORA vezérigazgatója a konferencia megnyitó beszédében.

A bevonatok és színezékek területén dolgozó elismert szakértők és vállalatvezetők az aktuális trendekre, a jogszabályi változásokra és a piac kihívásaira összpontosítottak.

A konferencia témái voltak:

  • Az izocianátokkal végzett munkára vonatkozó új jogi kötelezettségek
  • Korszerű diszperziók és környezetkímélő bevonatok 
  • A természetes pigmentek használatának új lehetőségei
  • Környezetbarát bevonatok a faanyagvédelemhez

A nemzetközi konferencia a modern gyártási folyamatokra és technológiákra is összpontosított.

  • Hogyan lehet javítani a porok diszperzióját festékekben, és milyen tényezőkre kell odafigyelni? Gyakorlati tapasztalatok a cellulózpolimerek és rediszpergálható polimerporok alkalmazásával kapcsolatban
  • A jövő nedvszívó anyagai. Milyen modern technológiákat fognak használni?
  • Melyek a legújabb gyakorlatok a festékek biztonságos tárolására és a fenntartható mikrobiológiai ellenőrzésre vonatkozóan

A legújabb technológiákat, komponenseket és ismereteket nemzetközileg elismert szakértők és a KORA, SYNTHOS, RUDOLF CHEMIE, SAPICI, Lanxess, K2C és EGE KHIMYA képviselői mutatták be.

Tags :